dimarts, 19 d’octubre del 2010

Armin T. Wegner




Armin T. Wegner fou un soldat alemany nascut el 1886 a Elberfeld, a la Renània. La Primera Guerra Mundial el portà a Mesopotàmia, on es topà amb els grups d’exiliats armenis que fugien del genocidi. Desobeint ordres de no fer cas a aquesta realitat, investigà què estava passant, recollí documentació de les massacres, i fotografià els drames que ell mateix veié amb els seus propis ulls.
Finalment, Weger fou detingut i retornat a Alemanya, i la seva documentació fou destruïda. Es pogueren salvar, però, diverses de les seves imatges, que serviren per a mostrar al món, un cop acabada la guerra, què és el que havia passat a la reraguarda sota el domini turc.
La vida posterior d’Armin T. Wegner, però, distà molt de ser tranquila i reposada. Dedicat a denunciar el genocidi armeni durant la República de Weimar, l’arribada de Hitler al poder el portà a enfrontar-se a la política de persecució dels jueus. Detingut per la Gestapo, fou reclòs als camps d’Oranienburg, Börgermoor i Lictenburg. Aconseguí fugir i, amb una identitat falsa, el 1939 s’exilià a Itàlia. Morí el 1978 a Roma, sense haver volgut tornar a posar els peus a Alemanya.
Indubtablement, no podem parlar d’ell senzillament com a fotògraf. Malgrat tot, les seves fotografies de la neteja ètnica armènia són tot un símbol del paper que pot tenir la fotografia com a instrument de lluita contra la injustícia.



Podeu veure un recull de les seves fotos fent click al títol d' aquest article.

diumenge, 10 d’octubre del 2010

Jo, "como Juan Palomo"


"Yo me lo guiso, yo me lo como"
A falta de gent a casa he decidit clonar-me...ja.jaaaaa ...!!!!