dimarts, 30 d’agost del 2011

La Barcelona onírica de Jean-François Rauzier

El Museo Diocesano de Barcelona acull la mostra 'Voyages Extraordinaires Barcelona' de l'artista francès Jean-François Rauzier. És la seva primera mostra a Espanya.

La mostra es composa de més de 30 obres monumentals, algunes d´elles inspirades en edificis i indrets emblemàtics de Barcelona com la Catedral, la Sagrada Família, la Pedrera, el Palau de la Música, l´antic Hospital de Sant Pau o el cementeri de Montjuïc.

'Voyages Extraordinaires Barcelona' és una invitació a explorar el misteriós univers de Jean-François Rauzier i a descobrir les desenes de referències que s´hi troben. Per exemple, a la peça sobre el Palau de la Música, Rauzier ha inclòs les imatges de compositors i músics de tots els períodes i estils musicals, des de Lady Gaga fins Bach, de Michael Jackson a Ray Charles, tots junts seguts al Palau de la Música. Aquesta obra constitueix un homenatge tant al carismàtic edifici modernista com a la música en general.



Rauzier és el creador de la 'hiperfoto', concepte que permet fer front a l´impossible: combinar allò infinitament gran amb el que és infinitament petit en una imatge, fora de temps. Utilitza una tècnica que consisteix en la creació d´una imatge mitjançant un collage d´entre 600 i 1.000 fotos, presses amb teleobjectiu i fusionades, clonades i mesclades digitalment.



En els seus 30 anys de professió, Rauzier ha explorat diferents camps de les arts plàstiques com la pintura, l´escultura, la fotografia, etc. S´ha enriquit a través de la pràctica de la fotografia publicitària i ha estat un precursor de la fotografia digital. En els seus inicis, per simular la il·lusió de la realitat, l´artista va haver de fer front a tots els límits inherents al material fotogràfic i tecnològic. Creà la seva tècnica mitjançant la juxtaposició, duplicació i el gir d´imatges mitjançant l´ús de programes informàtics, per lo que, a l´actualitat, li és possible crear impressionants fotos de més de tres metres de longitud i reproduir la visió humana amb major precisió.



L' exposició es pot veure fins el dia 11/9/11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada