dimarts, 12 de març de 2013

El fotògraf Joan Fontcuberta, primer espanyol que guanya el Premi Hasselblad

Una fotografía de Fontcuberta sobre el talibán Fasqiyta- Ul Junat para un reportaje del 2008. .

El fotògraf Joan Fontcuberta és el guanyador d' aquest any del Premi Internacional de Fotografía Hasselblad, un dels més importants del món, i dotat amb un mil.lió de corones sueques -uns 110.000 euros- i es converteix en el primer fotògraf espanyol que rep aquest prestigiós guardó.

El director de la Fundació Hasselblad, Bo Myhrman, ha destacat la trajectoria professional de Fontcuberta, de qui ha dit ser "un dels fotògrafs contemporànis amb més inventiva, amb més de trenta anys de traball constant, amb una obra original", amb la que "no ha deixat d investigar í qüestionar el medi fotogràfic".

'Por qué no le dices', 1973. | J. Fontcuberta 
 
El premi Hasselblad té el nom de l' industrial i fotògraf suec Victor Hasselblad, inventor de la réflex Hasselblad 6 x 6 centímetres de lent única i de la 1600F.
El premi, que es va instituir el 1980 a la ciutat de Göteborg, ha estat concedit en anteriors edicions a artistes com Henri Cartier-Bresson, Sebastião Salgado, Richard Avedon, Robert Frank, Sophie Calle i l'any passat al britànic Paul Graham.
Està previst que durant el mes d'octubre s' inauguri una exposició amb l' obra de Joan Fontcuberta al Hasselblad Center de Göteborg,

Per saber alguna cosa més d'ell us deixo aquest video d'una entrevista i l' adreça al seu blog :

http://fontcuberta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada