dilluns, 29 de novembre de 2010

Megafoto panoràmica de Londres

El fotògraf Jeffrey Martin ha fet una. megafoto panoràmica de Londres, de 360 graus, de 80 gigapíxels de resolució. Incorpora un mapa de la ciutat amb dotze objectius prefixats, com ara el pont de la Torre, Westminster, el Palau de Buckingham o el Big Ben que, per cert, marca gairebé les set. Aquest mapa ajuda a orientar-se, ja que indica clarament cap a on mira la càmera i l'angle de visió que tenim en cada moment. També tenim una opció de fer un "tour" prefixat per Londres. Però podem navegar com vulguem, viatjant en totes direccions. ja que és circular, i veient tot tipus de detalls gràcies al zoom.

La foto està feta des del Center Point, una torre de 36 pisos a la cruïlla d'Oxford Street amb Tottenham Court Road. Si s'hagués d'imprimir cada foto a la mida estàndard, ocuparia una superfície de 35 metres de llarg per 17 d'ample.
La màquina que es va fer servir va ser una Canon 550D, amb una lent Sigma 80-400mm, sobre un trípode estàndard amb capçal automàtic robotitzat. Les fotografies van ser processades i unides amb el programa "Deghost", d’Autopano Giga, en un ordinador Fujitsu.

La imatge s'ha aconseguit després de fer 7.886 fotos, al llarg de tres dies, durant l'agost passat. L'autor va tenir una dificultat afegida a causa del temps canviant de la capital britànica, amb vent i núvols; i, de fet, el cel ennuvolat va quedar perfectament retratat.

La web 360cities.net es dedica a la promoció d'imatges esfèriques en alta resolució i ja ha publicat altres fotografies, de ciutats com Venècia, Praga o, fins i tot, submarines

La web té en marxa diversos concursos al voltant de la foto, que permeten guanyar premis. Dos són de buscar tresors, i un d'ells va començar aquest dimecres i acabarà l'1 de desembre. Un tercer concurs començarà el 5 de desembre, i proposa escriure una història basant-se en la foto, enganxant-hi les frases als llocs desitjats.

Fent clic al titol podreu accedir a la mega foto en qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada