divendres, 11 de maig del 2012

Imogen Cunningham

Imogen Cunningham va néixer el 12 d' Abril de 1883 a  Portland (Oregon), i va morir el 24 de Juny de 1976 a San Francisco.
El seu primer contacte amb la fotogràfia va ser al voltant del 1901, quan estudiava a la universitat de Washington. Va ser llavors quan va comprar una càmara que venia acompanyada d' un curs per correspondència i va començar a practicar en el campus de la Universitat on es va autoretratar nua sobre la gespa del campus.
Va colaborar  amb Edward S. Curtis entre els anys 1907 i 1909.
El 1909 rep una beca per estudiar a l'escola superior de Dresden. Durant la seva estada a Europa, va visitar a Alvin Langdon Coburn i Alfred Stieglitz que la van inspirar en la seva obra.
El 1910, després del seu retorn als Estats Units, obre el seu propi estudi a Seattle i rep ràpidament el reconeixement pels seus retrats i el seu treball pictorialista.
Pels vols del  1920, va centrar el seu treball  en les formes de les plantes i flors, així com també en formes arquitectòniques. Imatges d'una gran bellesa i plasticitat.

                   

A finals dels anys vint, Imogen ja era tota una personalitat en la fotografía més avançada i experimental de la seva època a la costa oest dels EEUU.

El 1932, al costa d' Ansel Adams, Edward Weston, Paul Strand i Williara Van Dike funda el grup f/64.

Imogen Cunningham amb una gran activitat al llarg del segle XX, junt amb el seu gran talent i longevitat es va  situar com un dels pilars fundamentals dins l' art de la fotografia.
Va colaborar amb revistes com Vanity Fair i va estar en contacte amb el cine de Hollywood fen retrats a nombrosos actors de l' època.

A Nueva York va conèixer a Alfred Stieglitz, i va compondre el què va enomenar "fotografíes robades" en els  ambients de Manhattan.

Per signar les seves imatges va crear un segell xinès amb les sil.labes I-MO-GEN que traduït vol dir  IDEES-SENSE-FI.




                  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada