divendres, 4 de maig del 2012

Steve McCurry exposa a Girona

Un dels millors fotògrafs del moment, Steve McCurry exposarà, a Girona, 79 de les captures més impactants que ha fet al llarg de la seva trajectòria a països com Afganistan, Cambodja, Birmània, Colòmbia, Cuba, Japó, Kuwait, Líban, Nigèria, Sri Lanka, Xina o Tailàndia. L'exposició 'La Mirada d'Steve McCurry', va ser pensada pel mateix fotoperiodista quan va rebre el premi Liberpress 2011. Es podrà veure a la Casa de Cultura a partir del 10 de maig. A més, la mostra coincidirà "i no per casualitat" amb l'inici del 'Girona, temps de flors'.
La fotografia de la nena afganesa, Sharbat Gula, una de les més conegudes d'Steve McCurry també serà a l'exposició juntament amb el documental que van enregistrar disset anys després quan McCurry va tornar a l'Afganistan i la va fotografiar de nou.
 La carrerea de McCurry ha estat molt vinculada a la revista National Geographic i és membres de l'agència Magnum des del 1986. És, sens dubte, un dels fotoperiodistes més reconegut del planeta i que aconsegueix captar imatges sensacionals, impregnades de color i moviment.

Steve McCurry, és un fotoperiodista nord-americà que es va iniciar en el món de la fotografia quan treballava per al diari The Daily Collegian de Pensilvània. La seva carrera de fotògraf va començar pràcticament a l'Índia, com a fotògraf de guerra, amb la invasió soviètica de l'Afganistan. Ha cobert molts conflictes internacionals, com ara la guerra entre l'Iraq i        l'Iran, la del Líban, de Cambodja, de les Filipines o la guerra del Golf.

La seva trajectòria li ha reportat nombrosos premis, entre el quals el Robert Capa Gold Medal al millor reportatge fotogràfic a l'estranger i quatre World Press Photo.
Qui s' anima ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada