dilluns, 27 de desembre del 2010

La imaginació al poder !


Hi ha algú que digui que xauxa no existeix ?

Jo crec que si : i aquí en tenim una prova.

El fotògraf britànic Carl Warner, és capaç de crear series de fotografíes de paissatges imaginaris utilitzant unicament aliments.

Les anomenades “ footscapes ” mostren cavernes submarines, florestes, platges , prats, etc.., tansols utilitzant fruites, llegums , formatges , embotits, pans, entre d' altres aliments.

Nascut a Londres el 1955 i resident a Australia desde ja fa alguns anys , les seves "foodscapes" no deixen indiferent a ningú. Sobretot les cadenes de supermercats i firmes alimentaries de tot europa que fan cua per aconseguir les seves imatges.

Amb tansols una taula de 1,2 metres per 2,4 metres, (per guanyar en profunditat), que guarda dins de càmares refrigerades (per evitar que els aliments es facin malbé abans de fer les fotos), i amb una gran imaginació és capaç de crear mons ocults com : mars de cols, vaixels de meló, ciutats de fotmatge, montanyes de bacon, cabanyes de xurros, globos de raviolis, camps de lasagna...

L' autor confesa que tot i això encara no ha aconseguit fer menjar verdura als seus fills.













divendres, 10 de desembre del 2010

Nikon D90 vs Canon 550D. Test de resistència.

Qui diu que les càmares de gama baixa no són resistents? Mireu aquests dos videos i ja em direu. Jo millor no ho intentaré pas amb la meva estimada càmara...je..je..






dilluns, 29 de novembre del 2010

Megafoto panoràmica de Londres

El fotògraf Jeffrey Martin ha fet una. megafoto panoràmica de Londres, de 360 graus, de 80 gigapíxels de resolució. Incorpora un mapa de la ciutat amb dotze objectius prefixats, com ara el pont de la Torre, Westminster, el Palau de Buckingham o el Big Ben que, per cert, marca gairebé les set. Aquest mapa ajuda a orientar-se, ja que indica clarament cap a on mira la càmera i l'angle de visió que tenim en cada moment. També tenim una opció de fer un "tour" prefixat per Londres. Però podem navegar com vulguem, viatjant en totes direccions. ja que és circular, i veient tot tipus de detalls gràcies al zoom.

La foto està feta des del Center Point, una torre de 36 pisos a la cruïlla d'Oxford Street amb Tottenham Court Road. Si s'hagués d'imprimir cada foto a la mida estàndard, ocuparia una superfície de 35 metres de llarg per 17 d'ample.
La màquina que es va fer servir va ser una Canon 550D, amb una lent Sigma 80-400mm, sobre un trípode estàndard amb capçal automàtic robotitzat. Les fotografies van ser processades i unides amb el programa "Deghost", d’Autopano Giga, en un ordinador Fujitsu.

La imatge s'ha aconseguit després de fer 7.886 fotos, al llarg de tres dies, durant l'agost passat. L'autor va tenir una dificultat afegida a causa del temps canviant de la capital britànica, amb vent i núvols; i, de fet, el cel ennuvolat va quedar perfectament retratat.

La web 360cities.net es dedica a la promoció d'imatges esfèriques en alta resolució i ja ha publicat altres fotografies, de ciutats com Venècia, Praga o, fins i tot, submarines

La web té en marxa diversos concursos al voltant de la foto, que permeten guanyar premis. Dos són de buscar tresors, i un d'ells va començar aquest dimecres i acabarà l'1 de desembre. Un tercer concurs començarà el 5 de desembre, i proposa escriure una història basant-se en la foto, enganxant-hi les frases als llocs desitjats.

Fent clic al titol podreu accedir a la mega foto en qüestió.

dimecres, 10 de novembre del 2010

Marta Pich mostra a Manresa les fotografies que recullen la seva mirada a l´escena musical

El Cafè del Canonge mostra una exposició que ja es va poder veure a Madrid i que s'ha ampliat amb artistes catalans i bagencs
Marta Pich, fotògrafa de Rajadell i col·laboradora de Regió7, ja va presenta aquest estiu a Madrid una selecció de trenta imatges realitzades en concerts arreu de l'estat que formen l'exposició "Música per mirar". Ara la mostra es pot veure a Manresa. La seva particular mirada als concerts d'Alejandro Sanz, Amaral, Miguel Bosé, Marlango, Rosario i Los Secretos, entre molts d'altres, es pot veure al Cafè del Canonge (passatge de Canonge Montanyà, 2) de la capital del Bages. En aquesta ocasió, Pich ha ampliat la col·lecció de fotografies amb artistes catalans, i especialment bagencs, com Gossos, Lax'n'Busto, Pep Sala i Miquel Abras.
La fotoperiodista assenyala que "la gràcia" és que la trentena d'imatges de concerts realitzades entre els anys 2003 i 2010 "es pot anar enriquint i adaptant al lloc on va" l'exposició. L' exposició es podrà veure fins al 22 de desembre. Després, l'exposició encara tindrà recorregut i, de moment, la fotògrafa ja ha lligat portar-la l'any vinent a Mataró. Llavors potser ja tindrà més fotografies per afegir-hi.





divendres, 5 de novembre del 2010

World Press Photo 2010

Guerra, naturalesa, gent, deports: tenen cita als World Press Photo 2010 a Barcelona

És la exposició anual més esperada a Barcelona, i el més prestigiós concurs de fotos periòdistiques, així com el millor resum visual de l' actualitat de l' any passat.

Es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
El compromís amb la veritat i la qualitat són els principis en què es base la fundació World Press Photo per otorgar, any rera any, desde fa ja 53 edicions, els premis més prestigiosos del món en l' àmbit de la fotografía de reportatge.

Aquesta exposició itinerant passarà per més de 80 ciutats de 40 paísos diferents i és visitada anualment per més de dos mil.lions de persones.

En aquesta edició hi han participat gairabé 6.000 fotógrafs amb més de 100.000 imatges.

L' exposició es podrà veure en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del 4 de novembre al 8 de desembre.

Aquestes són algunes de les imatges premiades :














dimarts, 19 d’octubre del 2010

Armin T. Wegner




Armin T. Wegner fou un soldat alemany nascut el 1886 a Elberfeld, a la Renània. La Primera Guerra Mundial el portà a Mesopotàmia, on es topà amb els grups d’exiliats armenis que fugien del genocidi. Desobeint ordres de no fer cas a aquesta realitat, investigà què estava passant, recollí documentació de les massacres, i fotografià els drames que ell mateix veié amb els seus propis ulls.
Finalment, Weger fou detingut i retornat a Alemanya, i la seva documentació fou destruïda. Es pogueren salvar, però, diverses de les seves imatges, que serviren per a mostrar al món, un cop acabada la guerra, què és el que havia passat a la reraguarda sota el domini turc.
La vida posterior d’Armin T. Wegner, però, distà molt de ser tranquila i reposada. Dedicat a denunciar el genocidi armeni durant la República de Weimar, l’arribada de Hitler al poder el portà a enfrontar-se a la política de persecució dels jueus. Detingut per la Gestapo, fou reclòs als camps d’Oranienburg, Börgermoor i Lictenburg. Aconseguí fugir i, amb una identitat falsa, el 1939 s’exilià a Itàlia. Morí el 1978 a Roma, sense haver volgut tornar a posar els peus a Alemanya.
Indubtablement, no podem parlar d’ell senzillament com a fotògraf. Malgrat tot, les seves fotografies de la neteja ètnica armènia són tot un símbol del paper que pot tenir la fotografia com a instrument de lluita contra la injustícia.



Podeu veure un recull de les seves fotos fent click al títol d' aquest article.

diumenge, 10 d’octubre del 2010

Jo, "como Juan Palomo"


"Yo me lo guiso, yo me lo como"
A falta de gent a casa he decidit clonar-me...ja.jaaaaa ...!!!!

dimarts, 28 de setembre del 2010

Càmara Mamut



Va ser la càmara fotogràfica més gran del món durant quasi un segle. Es va construir el 1900 i el seu nom era “Mammoth” (mamut) pels seus 640 kgs., i més de 4 metres de llarg. Feien falta 15 persones per manipular-la.

Va costar uns 5000 $. Molts diners per aquella època.
El seu inventor i constructor va ésser George R. Lawrence per encàrrec de Chicago & Alton Railway per fer una fotografía del Alton Limited , el nou tren estrella de la companyia.
La cámara sols va fer una única fotografía del tren, ja que Lawrence no va poder construir més que una sola placa (de 2,5 per 1,2 metres).

Tres inmenses copies es van exhibir amb gran éxit en la Exposició Universal de París de 1900.

George R. Lawrence va rebre per aquesta única fotografía el Gran Premi Mundial a la Excelència Fotográfica.

Aquesta és la foto en qüestió :

What the Duck

diumenge, 19 de setembre del 2010

Fotografías que impactaron al mundo

Joan Pujol Creus exposa les fotos de la plaça Major de Vic

Joan Pujol Creus exposa les fotos de la plaça Major de Vic

Les imatges formen part d'un llibre del centellenc.



Una de les imatges de l'exposicó. Foto: Joan Pujol

La Galeria El Carme de Vic (Rambla de les Devallades, 21)  acull una exposició de fotografies de la plaça Major de Vic, realitzades per Joan Pujol Creus. Les imatges del fotògram de Centelles formen part del llibre "La plaça Major de Vic".

La mostra s'inaugurarà el proper divendres, dia 17 de setembre, a dos quarts de 8 del vespre. L'exposició es podrà visitar fins al 5 d'octubre.

Horaris
De 10 a 2 del migdia, i de 5 a 8 de la tarda.
Diumenge i dilluns, tancat.

dimarts, 14 de setembre del 2010

Racons de Santorini

Les primeres fotografies de la història

Algú de vosaltres s’ha preguntat mai qui va estar el primer fotògraf de la història, quina va ser la primera fotografia o com va ser la primera fotografia en color ?

Doncs bé, aquí intentarem desvetllar una mica la nostra curiositat.


Joseph Nicéphote Niépce, un inventor francés nascut el 7 de març del 1765, va estar l'autor de la primera instantània de la que es té constància. Després de molts intents frustrats l’ any 1825 va aconseguir plasmar la que és considerada la primera fotografia de la història com a tal. La va fer sobre un grabat del s.XVII on surt un noi tirant d’un cavall.



Un any més tard va fer la primera fotografia on apareix un paissatge natural. La instantània és coneguda amb el nom de “La cour du domaine du Gras”. Actualment s’ exhibeix en el “Harry Ranson Humanities Research Center " d’ Austin EEUU).



Louis Daguerre és l’autor de la primera fotografia on surt una persona. Va ser a finals de 1828 primers de 1829. És coneguda amb el nom de “Boulevard du Temple”



Pels vols del 1839 Luis-Jacque-Mandé Daguerre va ser el primer fotògraf que es va atrevir a fotografiar els primers nus.



La primera foto sota l’ aigua és del 1856. Va estar William Thompson qui es va atrevir a submergir la seva càmara per primera vegada . La foto s’ha perdut i la primera que és conserva com a tal és de l’any 1890



La primera foto aérea és de l’ any 1858, quan Gaspar Felix Tournachon es va enfilar amb la seva càmara a un globos i va fotografiar el petit poble francès de Petit-Becetre. Aquestes fotos tampoc han arribat als nostres dies. La més antiga que és conserva és de l’any 1860 de James Wallace sobre la ciutat de Boston.



Je..je.. i la foto que ve, tot i que sembli mentida pel seu aspecte, és la primera fotografia en color. El seu autor és un escocés, James Clerk que la va fer l’ any 1861.