dissabte, 26 de febrer del 2011

Ansel Adams

Ansel Easton Adams va néixer el 20 de febrer de 1902 a San Francisco, California. És considerat un dels millors fotògraf i ecologistes.

Fill únic de Charles Hitchcock Adams i Olive Bray, va créixer en un ambient victorià (social i conservador). Tot i ser intel.ligent, era molt tímid, fet que, juntament amb la seva dislèxia, li va causar algunes dificultats per integrar-se a l' escola. Ansel Adams va lluitar durant toda la seva vida per defensar i protegir la naturalesa.

Va estudiar piano durant alguns anys, fet que li va donar disciplina i estructura. Es va iniciar en el món de la fotografia utilitsant una càmara Kodak #1 Box Brownie que li van donar els seus pares.
Es va casar amb Virginia Best el 1928, i van tenir 2 fills.

El 1930, Ansel Adams va conèixer al fotògraf Paul Strand. Qui el va ajudar a allunyar-se de l' estil pictorialista i a encaminar-se cap a un estil més “straight photography”, on la claredat de la lent és molt més important, i on la fotografia a de tenir el menor nombre d' ajusts i retocs possibles.

El 1927 Ansel Adams coneix a Edward Weston. Junts, Adams, Strand, Cunningham i Weston formaren un grup anomenat "f/64" el 1932. Aquest grup va promoure i evolucionar l' estil “straight photography”.

Va visitar per primera vegada Nueva York el 1933 i va conèixer a Alfred Stieglitz, un fotògraf al que sempre va admirar. Stieglitz el va ajudar a fer la seva primera exposició.

El 1953, Adams va començar a fer fotografía comercial. No era quelcom que li agrades molt, però li permetia viure sense patir economicament. Va treballar per marques com IBM, AT&T, Nacional Park Service y Kodak, i per revistes com Life y Fortune, a més de ser fotògraf assessor per Polaroid y Hasselblad.

Adams va desenvolupar el famós “sistema de zonas”, un mètode de medició i revelat que s' utilitzava per dividir la graduació de llum d' una escena en 11 zones diferents, del blanco al negro. Fet que li permetia visualitzar els diferents nivells de gris en la fotografía final amb molta precisió.

Les seves imatges es van començar a valorar com a símbols d' Amèrica. Moltes d' elles estan fetes al parc de Yosemite. En les seves fotos rarament surten persones, fet pel qual va ser criticat. El fotògraf francés Henri Cartier-Bresson va dir sobre ell : “El mundo se está cayendo a trozos y todo lo que Adams y Weston fotografían son piedras y árboles". Tot i això el 1981 va rebre el Premi internacional de la fundació Hasselblad.

Va morir el 22 d´abril de 1984, degut a un atac de cor, possiblement agreujat per un cáncer pancreàtic.

Aquí us deixo un video força interessant on ell mateix explica la seva visió de la fotografia.



i algunes de les seves millors imatges :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada