dilluns, 21 de febrer del 2011

L’Arxiu Miserachs, al MACBA

Barcelona, 21 de febrer del 2011

La família Miserachs diposita l’Arxiu Miserachs al Centre d’Estudis i Documentació del MACBA amb l’objectiu de que aquest sigui conservat, catalogat i difós.
El Centre d’Estudis i Documentació del MACBA treballa des de l’any 2007 amb la missió de reunir, conservar, estudiar i difondre documentació vinculada a les pràctiques artístiques contemporànies. Els seus fons reuneixen fonamentalment publicacions d’artista, arxius personals i tota mena de documentació històrica rellevant.
L’Arxiu Miserachs és el resultat de gairebé cinc dècades d’activitat professional i està constituït per unes 80.000 imatges fotogràfiques (60.000 negatius i 20.000 diapositives o transparències), 2.500 fulls de contacte, quaderns de notes personals, documentació administrativa i part de la biblioteca personal del fotògraf.
Cap a finals del 2009 el MACBA establí els primers contactes amb la família Miserachs manifestant el seu interès en el conjunt documental. Des d’aleshores s’ha treballat de forma conjunta i positiva fins a assolir un acord que va culminar el passat 3 de febrer amb el trasllat de l’Arxiu Miserachs al Centre d’Estudis i Documentació del MACBA.
A grans trets, l’acord comprèn les següents condicions:
• La família Miserachs diposita el fons al Centre d’Estudis i Documentació del MACBA durant un període de 25 anys (renovable). En virtut d’aquest acord, el Museu esdevé responsable de la custòdia, catalogació i conservació de l’arxiu.
• Amb la fi de promoure la investigació acadèmica el MACBA inclourà els continguts de l’arxiu com a objecte d’estudi en una de las futures edicions del Programa d’ Estudis Independent (PEI) gestionat des del Museu i celebrarà una exposició dedicada a l’obra de Miserachs vinculada als resultats d’aquesta investigació.
• El MACBA es compromet a digitalitzar i difondre progressivament les imatges que conformen aquest arxiu. Això es durà a terme a través de la plataforma Flickr: la podeu consultar fen click al titular
• El MACBA es compromet també a realitzar les gestions dirigides a facilitar la
reproducció d’imatges en qualsevol suport.
• Queden exclosos del dipòsit els positius d’època (fotografies vintage) i les proves de revelatge realitzades per Miserachs, així com la gestió i comercialització de noves còpies fotogràfiques a partir dels negatius, que seguiran essent potestat exclusiva de la família Miserachs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada